لا تنسى ابدا ذكر الله

SHARE IT


للمزيد من الوجبات و اشهى الحلويات و زوروا صفحتنا على الفيسبوك


http://www.facebook.com/WASAFATCOM


تابعونا على YOUTUBE #وصفات


صفحتنا على GOOGLE+





الأربعاء، 2 أبريل 2014

ارز كنتاكي





طريقة عمل ارز الريزو .. ارز اللي بيتقدم في كنتاكي دلوقتي في بيتك انتي ..

المقادير :

2 كوب ارز بسمتي أو مصرى ( حسب الرغبه )

2 مكعب ماجي

بهارات (1 معلقة متوسطة أو أقل كركم - كمون- كزبرة- رشة زنجبيل- ملح )

3 معلقة سكر متوسطة

الطريقة :

1- نحرق السكر لكن خلي لونه حلو فاتح مش غامق

2- نضيف له كمية المياه اللي هنسقي به الأرزونقلب لحد ما يندمجوا مع بعض بالراحة وتكون النار هادية لحين ما يندمجوا

3- نضيف البهارات اللي فاتت ونظبط كمية الملح

4- نضيف الأرز

* ملحوظه :

انتبهى لكمية المياه المناسبة يعني حسب نوع الأرز اللى هتستخدميه وتخلي بالك توطي النار عليه لما يغلي وتابعيه لحد ما يستوي

** للدجاج :

ممكن تقلى فراخ بانية و بعد لما تسيبيها تبرد تقطعيها مكعبات و تنزليها فى الصوص

أو ممكن تعمليها جوا الصوص


** للصوص :

* الصوص العادى :

1- نجيب قطع لحمة أو فراخ صغيرة ونقطعها مكعبات وبعدين نضيف عليها زيت الزيتون بيسوي بسرعة اللحوم وما شابه

ونقلبها كويس ونفضل معاها لحين ما يقارب علي الأستواء

2- نقطع البصل وفصين توم ونضيفهم علي اللحوم ونقلب لحين ما نحس أنهم أندمجوا ونضيف البهاراتبعدين قبل الطماطم

3- نفرم الطماطم والفلفل اخضر أو نضربها في الكبة أو الخلاط اللي يناسبك وبعدين نضيفهم علي اللحوم

4- البهارت المستخدمة: كزبرة - كمون- شوية فلفل أسود بسيط- الملح-الزنجبيل"رشة بسيطة" لو معندكيش خلاص

5- يفضلوا علي البوتجاز لحين ما يستوي وبكده لما تغرفي تضيفي الصوص علي الأرز


* الصوص الحار :

نفس الطريقة اللي فاتت لكن هيختلف انك مش تعملي بصل في الأكل هتكتفي بالتوم وتضيفي قرن شطة حراق مع الطماطم

وهيكون من ضمن البهارات شطة حمرا يعني علي المزاج

و يقدم الأرز و عليه الصوص المفضل لكى مع قطع الدجاج

 نرجوا منكم مساعدتنا فى نشر الصفحة بالضغط على الرابط التالى

للمزيد من الوجبات و اشهى الحلويات like و زوروا صفحتنا على الفيسبوك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق