لا تنسى ابدا ذكر الله

SHARE IT


للمزيد من الوجبات و اشهى الحلويات و زوروا صفحتنا على الفيسبوك


http://www.facebook.com/WASAFATCOM


تابعونا على YOUTUBE #وصفات


صفحتنا على GOOGLE+





الثلاثاء، 1 أبريل 2014

مسقعة باللحمة المفرومة



المقادير

كيلو باذنجان مكبب.
نصف كيلو لحمة مفرومة.
3صلصة طماطم.
ملح و بهارات و فلفل اسود ونعناع.
عدد 2 بصلة متوسطة الحجم.
حبة بطاطس.
4 فلفل رومي.
زيت للقلي.

الطريقة

1- نغسل الباذنجان ونقطعه ونرش عليه ملح خفيف.

2- نغسل الفلفل ونقطعه لقطع صغيرة، ونقشر البطاطس ونقطعها صوابع صغيرة.
3- لتحضير العصاج بنقطع البصل صغير ونشوحه على النار في سمن أو زيت وبعد ما البصل يحمر شويه نحط اللحمة المفرومة والبهارات والملح ونسيبها لغاية ما تتعصج.

4- نقلي الباذنجان والفلفل والبطاطس.

5- نجهز صينية ونضع نصف الباذنجان والفلفل والبطاطس ونضع العصاج، وبعدين نكمل رص باقي الباذنجان ونضع فوقه صلصة الطماطم (وهي عبارة عن بصلة متوسطة الحجم نقوم بتحميرها حتي تصبح ذهبية اللون ونضع فوقها عصير الطماطم حتي تصبح غليظة القوام ويضاف اليها الملح والبهارات).
6- بعد كده نضيف ملعقة سمن علي وش الصينية وندخلها الفرن حتي يكتمل النضج.

 نرجوا منكم مساعدتنا فى نشر الصفحة بالضغط على الرابط التالى

للمزيد من الوجبات و اشهى الحلويات like و زوروا صفحتنا على الفيسبوك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق